Romsin Harbinin GP päättyi rajuun kolariin

Toisesta ruudusta Harbinin kilpailuun startannut Filip Roms piti lähtökiihdytyksessä paikkansa ja ajoi kilpailun ensimmäiset 24 kierrosta toisena ennen kun rysähti. Roms ja lajin kolminkertainen maailmanmestari Alex Carella ajoivat rinta rinnan pääsuoran päässä kääntöpoijulle, jossa Carella käänsi veneensä suoraa Romsin eteen. Tilanteessa Romsin vene sinkoutui taivaalle ja putosi ylösalaisin takaisin veteen. Myös Carellan kisa päättyi kolariin.

Rajussa törmäyksessä Roms ei loukannut itseään, mutta Carella kuljetettiin ensiapuun lääkäreiden tarkastettavaksi.

– En ehtinyt edes pelästyä kun osui ja vene sinkoutui ylös ilmaan. Olin pää alaspäin veden alla ja turvavyönsolki jumitti mutta sukeltajat olivat nopeasti paikalla ja pääsivät avustamaan ja antamaan lisähappea. Muutaman päivän tulee olemaan kroppa hellänä äkkipysähdyksestä.

Kolari harmitti Romsia, sillä kilpailu oli sujunut hyvin ja sarjan nuorin kuljettaja oli siihen asti taistellut tasaväkisesti palkintopallipaikastaan.

– Kisa sujui pirun hyvin. Kone veti hienosti ja veneeni oli hyvässä balanssissa. Kyllä nämä maailmanmestarit ovat ihan samanlaisia kuskeja, kun niiden kanssa pääsee ajamaan samoissa olosuhteissa kilpaa. Tämä kokemus kyllä taas kasvatti itseluottamusta, Roms muistutti.

Harbinin GP:tä hallitsi lähdöstä maaliin aika-ajoissa nopeimman ajan ajanut ja paalulta startannut Filipin tallikaveri Sami Seliö. Edellisen MM-osakilpailun kakkossija ja nyt saavutettu voitto nosti Seliön MM-pisteissä viimeiseltä sijalta jo neljänneksi.
– Mitään ei ole vielä mestaruuden suhteen ratkaistu. Painan jatkossakin kaasun pohjaan ja taistelen voitoista ja mestaruudesta loppuun asti, Seliö lupaa.

Lauantaina ajetuissa aika-ajoissa Filip ajoi ensimmäistä kertaa itsensä viimeiseen Q3-osioon. Jännitys kahdelle shootout-kierrokselle lähtiessä oli käsin kosketeltava.
– Kun sain lähtömerkin aika-ajokierrokselle, sydän hakkasi ja jännitti ihan samalla tavalla kun urani ensimmäisessä F1-startissa. Kun pääsin vauhtiin niin jännitys katosi. Ensimmäinen aika-ajokierros oli lähes täydellinen, kun taas toisessa yrityksessä tuli pari virhettä, joten aikani ei enää parantunut. Hieno fiilis kuitenkin. Toisen sijan ajaminen on minulle kova juttu, Roms muistutti.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu kuukauden kuluttua 2.-3. lokakuuta Kiinan Liuzhoussa ajettavalla kauden viidennellä osakilpailulla. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan MM-osakilpailua. Kausi päättyy joulukuussa Arabiemiraattien Sharjahiin.

Kiinan GP, aika-ajot, Harbin:

1. Sami Seliö (FIN) BaBa Racing 36,60

2. Filip Roms (FIN) BaBa Racing + 0,04

3. Jonas Andersson (SWE) Team Sweden + 0,25

4. Alex Carella (UEA) Team Abu Dhabi + 0,30

5. Erik Stark (SWE) Emirates Racing Team + 0,58

6. Ahmed Al Hameli (UEA) Emirates Racing Team + 1,20

Kuljettajien MM-pistetilanne 4/8 osakilpailua:

1. Philippe Chiappe (FRA) 52

2. Shaun Torrente (UEA) 45

3. Alex Carella (UEA) 42

4. Sami Seliö (FIN) 35

5. Jonas Andersson (SWE) 33

6. Filip Roms (FIN) 17

Lähde: Mad Croc Baba Racing Team tiedote, Marko Mäkinen 3.-4.9.2016