Kilpailukauden päätöskierros Arabiemiirikunnissa

Abu Dhabi

Abu Dhabin aika-ajoissa Filip totutteli vielä uuteen veneeseen ja valitsi uudelle veneelle sopivia potkureita. Kohtalona oli pudota ensimmäisenä kuljettajana aika-ajojen ensimmäisen osion jälkeen ja startata kisaan kolmanneltatoista paikalta.

”Kilpailun alku oli OK. Kisavauhtini oli ihan hyvää ja ehdin nousta kahdenneltatoista lähtöpaikalta jo kahdeksanneksi, ennen kuin radan pääsuoralla menetin ensin ohjaustehostuksen ja puolta kierrosta myöhemmin veneestäni hävisivät virrat kokonaan, jonka jälkeen oli pakko keskeyttää. Uusi vene tuntui kuitenkin hyvältä ennen keskeytystä ja tiedämme että siinä on vielä paljon potentiaalia” Filip kertasi kisan jälkeen.

Sharjah

Sharjahissa aika-ajosuoritusta häiritsivät taas kalustomurheet. Kaasupolkimen kiinnitys rikkoutui heti Q1 alussa ja korjaaminen vei niin paljon aikaa, ettei Filip ehtinyt ajaa nopeita kierroksia. Näin ollen tuloksena oli 16. paikka ja pudota aika-ajon ensimmäisen osion jälkeen. Perjantain kisassa lähtöpaikka oli 13, muiden kuljettajien koneenvaihtojen muokattua lähtöjärjestystä.

Sharjahin GPn lähtö oli ehdottomasti yksi Filipin uran parhaista. Aamun vapaissa harjoituksissa sähköviat vielä sekoittivat moottorin toimintaa, mutta ne viat löydettiin ja saatiin hoidettua kuntoon ennen kilpailua. Filip starttasi kolmanneltatoista paikalta ja oli ensimmäisellä kierroksella kahdeksantena. Laskevan auringon valo ja edellä ajaneen veneen vesisuihku aiheuttivat sen, että samalla kierroksella Filip teki ajovirheen ja rikkoi yhden kääntöpoijuista. Siitä seurasi varikonläpiajorangaistus, jonka aikana Filip menetti sijoituksia. Tämän jälkeen alkoi uusi nousu kohti pistesijoja, mutta kilpailu päättyi tekniseen vikaan muutamaan kierrosta myöhemmin.

Kauden alussa tavoitteena oli olla kymmenen parhaan joukossa MM-taulukossa kauden päättyessä. Siihen tavoitteeseen päästiin, vaikka kolmessa viimeisessä kisassa ei tullut pisteitä. Ensivuodelle tavoite asetetaan vielä korkeammalle, sillä uusi vene ja Filipin karttuva kokemus sen kanssa antavat luvan siihen.