Filip Roms jälleen uran parhaaseen suoritukseen ja palkintopallille Ranskassa!

Filip Roms ajoi Evianissa käydyssä F1-veneiden Ranskan GP:ssa toiseksi. Kilpailun voittoon ajoi italialainen Alex Carella, tallikaveri Sami Seliö joutui keskeyttämään.

Filip Roms, 22, ajoi F1-venehistoriaa Ranskan Evianissa, kun ylsi uransa 25. F1-veneiden MM-osakilpailussa lajihistorian nuorimpana kuljettajana toiseksi. Vuosi sitten Roms nousi samassa MM-osakilpailussa kahden hylkäyksen jälkeen kolmanneksi, mutta tällä kertaa Romsin kakkossija syntyi loisteliaan ajon jälkeen.

Ruudusta kymmenen kilpailuun startannut Roms nousi kilpailun edetessä nopeasti kohti kärkeä. Kahdenkymmenen ajetun kierroksen jälkeen suomalaiskuljettaja oli jo kolmantena ja nousi jenkkikuljettaja Shaun Torrenten ajovirheen jälkeen toiseksi.

Tämän jälkeen Roms piti haastajansa kylmän viileästi takanaan ja juhli maalissa uransa parasta MM-tulosta.

– Tuntuu ihan hemmetin hyvältä! Tiukkaa kisaa (Shaun) Torrentea vastaan ja kun voittaa ajamalla noinkin kokeneen ja nopean kuljettajan niin hyvältä tuntuu. Maalissa tuli pieni tippa silmäkulmaan. Niin hieno ja tunteikas hetki se oli, iloinen Roms tunnusti kilpailun jälkeen.

Romsin suoritus noteerattiin laajasti. Lajin entiset ja nykyiset mestarit kävivät onnittelemassa espoolaista kisan jälkeen.

– Myös Torrente tuli onnittelemaan ja hän totesi, että odotti ajovirhettäni, jota en koskaan tehnyt. Tuntui hyvältä kun tuon tason kuljettaja myönsi, että hänelle ei jäänyt minua vastaan mahdollisuuksia. Pysyin kovassa kelissä hyvin myös Alex Carellan vauhdissa mukana. Tämä suoritus ainakin kasvattaa lisää itseluottamustani, Roms iloitsi.

Ranskan GP:n loistotulos nosti Romsin MM-pisteissä jo neljänneksi.

– Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Kahden viikon kuluttua ajetaan Portugalissa ja yritetään jatkaa hyvien tulosten sarjaa siellä.

– Olemme koko tiimi Filipistä ylpeitä. Hän malttoi mielensä, ajoi kovan paineen alla loistavasti ja piti päänsä kylmänä. Se oli mieletön saavutus niinkin kokeneita ja menestyneitä kuljettajia vastaan. Tallikaveri Sami Seliö ylisti Filipin ajoa.

Tulokset: F1-veneet Ranskan GP, Evian, Ranska:

1. Alex Carella (UEA) Team Abu Dhabi 48 kierrosta

2. Filip Roms (FIN) Baba Racing + 11,72

3. Shaun Torrente (UEA) Victory Team + 12,52

MM-pistetilanne 2/8 osakilpailua:

1. Alex Carella (UEA) 35

2. Shaun Torrente (UEA) 24

3. Philippe Chiappe (FRA) 20

4. Filip Roms (FIN) 17

Lähde: Mad Croc Baba Racing Teamin tiedote 17.7.2016